Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лечението на усложненията при новия грип ни струва по 1000 лева на ден
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:16 / 30.11.2018Коментари ()4600
© Plovdiv24.bg
Преди 2 дни бе доказан първият случай на тежък грип в София - Грип "А". Това е грипът, известен като свински грип. Това заяви в ефира на Нова тв проф. Тодор Кантарджиев. "Характерно е, че боледуват млади хора от него. По-възрастните са поразявани от друг тип на грипа.

Няма нищо страшно досега. Грипът обаче е много интересно заболяване. Оказва се, че при грипа има едно усложнение, което засяга белия дроб. Очаквахме го само при хора с имунен дефицит, но вече наблюдаваме, че не е само при тях. Това е доста по-лошо от пневмонията.

Хубавото и качественото лечение при това усложнение е по 1000 лева на ден", каза Кантарджиев.

"Много българи в големите градове имат кашлица. Повечето хора кашлят около месец. Все още не са дошли коронавирусите, които са характерни за зимата. Този, който е карал дълга кашлица или дълга хремa, е по-податлив за вирусите през зимата. Ако сте кашляли дълго време не значи, че сте изкарали грипа, а че просто вече имунната ви система е отслабена", добави Кантарджиев. 

"Когато има задух и въздухът не стига, а кожата става сиво-синкава, трябва да потърсите болница", каза той. "Грипът сега поразява само за няколко часа и вече се чувствате много зле", добави Кантарджиев.

"Грипът е с най-късия инкубационен период. Може сутринта някой да се е изкашлял срещу вас, а следобед вече да вдигнете висока температура", заяви Кантарджиев.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Lechenieto-na-uslozhneniyata-pri-noviya-grip-ni-struva-po-1000-leva-na-den-831985
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.