Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обявиха Пловдив за новата индустриална столица на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:03 / 28.11.2018Коментари ()7699
© Plovdiv24.bg
Община и област Пловдив се превърнаха в столицата на новата българска индустрия. Пловдив преживява бурно икономическо развитие, а малките средни предприятия са гръбнакът на икономическото развитие. Това стана ясно при откриването на информационен бизнес форум в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той е на тема "Искаш бизнесът ти да расте? Ние имаме ноу-хау" и е организиран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в партньорство с Министерството на икономиката и община Пловдив.

"Не съм съгласен, че има спад на чуждестранните инвестиции у нас. Това, което планираме за следващата година, е да има около и над 9% ръст в структурата на БВП и по-конкретно на брутообразуването на основен капитал", коментира зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов преди старта на конференцията.

По думите му стана ясно, че няма международни инвеститори в България, които да са напуснали страната. Българската банка за развитие е един основните партньори на плана "Юнкер". Тя работи с банки-партньори, които се очаква да подпомогнат през следващата година малки и средни предприятия с 50 млн. евро. 

"Пловдив се превърна в своеобразно икономическо чудо. Последните 20 години се създаде нова индустрия, която замести почти изцяло старата социалистическа индустрия и излезе на световно ниво", каза от своя страна зам.-кметът Стефан Стоянов. Той отчете, че в региона за миналата година новите работни места са били 36 хиляди, а тази година ще са над 80 хиляди.

Целта на днешния форум е малките и средни предприятия от Пловдив и региона да се запознаят с възможностите, които дава програмата "Подкрепа за малкия бизнес" на ЕБВР. Чрез нея фирмите могат да получат местна и международна експертна помощ за развитие и растеж в различни области като стратегия, маркетинг, финансов мениджмънт, енергийна ефективност и др.

В рамките на форума предприемачи от региона ще споделят личния си опит от процеса на кандидатстване, одобрение и изпълнение на проект по програмата.



Още по темата: общо новини по темата: 521
10.04.2024 »
28.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obyaviha-Plovdiv-za-novata-industrialna-stolica-na-Bulgariya-831404
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.