Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаха група трафиканти на хора в Белгия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:08 / 08.10.2018Коментари ()2319
© Shutterstock
Белгийската полиция разкри мрежа от трафиканти на хора, които вкарвали незаконно суданци и еритрейци във Великобритания, съобщиха от прокуратурата в Брюксел, цитирани от БГНЕС.

В неделя сутринта около 50 полицаи предприеха акции срещу няколко адреса в Брюксел и задържаха 10 души. На два от адресите бяха открити общо осем незаконни имигранти, които бяха предадени на имиграционните власти, казаха от прокуратурата.

Предполага се, че бандата е търсела потенциални емигранти в "Парк Максимилиен", място в Брюксел, което стана известно като транзитна точка.

Около 20 емигранти на ден плащат между 500 и 2500 евро за по-нататъшно пътуване до Великобритания, "често при неприятни или дори опасни условия в камиони, дори в хладилни камиони".

Според съобщението на прокуратурата "товарът“ бил инструктиран да хване влака от Брюксел до Рошфор-Жемел, на около 120 км. югоизточно от столицата. Оттам кандидат-емигрантите трябвало да минат пеша около 15 км. по изоставени пътища до спирка за камиони и да се натоварят, за да пътуват до Острова.

Белгийските власти не разкриват никаква информация за самоличността на седмината арестувани.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Zadurzhaha-grupa-trafikanti-na-hora-v-Belgiya-820176
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.