Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ВМРО поиска обществен дебат за пробива под Централна гара
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:43 / 08.10.2018Коментари ()4994
© Plovdiv24.bg
От ВМРО поискаха пробивът под Централна гара да се официализира, тоест да се разпише договор или споразумение между НКЖИ, местната администрация и министерството на транспорта. Преди това да се организира и обществен дебат, на който да стане ясно какво и кога ще се работи. Това стана ясно от пресконференцията на патриотите, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите на председателя на градската структура на ВМРО и кмет на район "Южен" Борислав Инчев плановете на пробива датират от 60-те години на миналия век. Не е ясно обаче защо чак сега - в последните две седмици, се заработи по него. Той бе категоричен, че Бетонният мост трябва да остане. Единствената възможност за коментар по бутането е едва след като има пробив и нова пътна връзка между ул. "Авксентий Велешки", улицата покрай сградата на ДАИ и излизането на ул. "Кукуш".

"Молим да има обществен дебат, както и такъв в Общинския съвет и да стане ясно какво и кога ще се прави. Да се разпише и пътна карта или стратегическа програма, която да описва предстоящите ремонти", коментира Инчев. В този ред на мисли райкметът на "Южен" спомена и "прибраните" от Голяма община средства за нова градина в района. Изрази надежда предвидените за градината пари да се изразходват по предназначение.

"Това, което мога аз да направя като народен представител по отношение на пробива под гарата, е да потърся повече информация. Още утре ще внеса парламентарно питане, на което се надявам да имаме отговор в петък от министъра на транспорта", каза от своя страна народният представител и координатор за региона Александър Сиди. Той допълни, че на идната общинска сесия в Пловдив също ще бъде внесено питане за пробива.



Още по темата: общо новини по темата: 260
16.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/VMRO-poiska-obshtestven-debat-za-probiva-pod-Centralna-gara-820079
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.