Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Доброволците от "Пловдив 112" заминават на първо международно учение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:26 / 07.09.2018Коментари ()2331
© ДФ
Автомобилът, с който ще пътуват пловдивските доброволци
Пловдивските доброволци от "Пловдив 112" за първи път ще участват в международно учение за реакция при земетресения, съобщи за ПОТВ зам.-ръководителят на формированието Красимир Каракашев. Занятието ще се проведе от 14 до 17 септември в турския град Гьонен. За южната съседка заминават общо 10 българи - две жени и четирима мъже от Пловдив и четирима от Съюза на българските спасители - Сандански. Пловдивчани ще пътуват с пълна лична екипировка - медицински раници, шини, принадлежности за височинно спасяване, дрон, канадски екипи за гасене на пожар.

Освен от България, в международното учение са поканени представители на Русия, Китай, Германия, Гърция, Азербайджан, Румъния. През четирите дни ще се симулират действия на различни институции и организации при максимално доближена до реалността обстановка. В мащабното занятие ще се включат местните полиция, жандармерия, армия, пожарна, спешна помощ, Турския Червен полумесец, община Гьонен, доброволни организации и частни фирми. Сред целите на учението са координация и обмяна на опит при подобен инцидент. 

Международното учение се организира от Турската спасителна федерация Arama ve Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF), която работи заедно с държавните спасителни институции и действа съвместно с тях при възникнали инциденти на територията на Турция. Община Пловдив осигурява около 1000 лева за участието на пловдивските доброволци в международното учение.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dobrovolcite-ot-Plovdiv-112-zaminavat-na-purvo-mezhdunarodno-uchenie-814137
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.