Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общинският инспекторат отчете лятото, ето от какво се оплакват пловдивчани
Автор: Мариана Панчева 08:30 / 02.09.2018Коментари ()7456
© Plovdiv24.bg
Вдигане на шум в късните часове, отглеждане на безстопанствени кучета и котки, шумни ромски сватби в махалите. Това са сред най-честите сигнали, подавани от пловдивчани до Общинския инспекторат това лято. Plovdiv24.bg разговаря с Ангел Славов - директор на институцията, създадена да контролира разпоредбите на Община Пловдив. 

Като положителна тенденция Славов отчете резултатите от проверките на нощните заведения, но служителите му са констатирали, че нещата са в норма, а повечето собственици са направили ремонти и инвестирали в шумоизолация. 

За сметка на това през това лято са зачестили сигналите за хранене на бездомни котки на публични места от хора, които не са регистрирани като зоодоброволци. Заедно с Общинска полиция пък са организирани няколко акции за кучета. "Борим се активно и с този проблем, но въпросът там опира и до възпитанието на собствениците. Наложили сме санкции, надявам се нещата да се подобряват, а ние ще продължим да правим акции", коментира шефът на Инспектората.

Като цяло Ангел Славов отчете лято без фрапиращи случаи. (Що се отнася до бруталната заря, разтърсила целия град в края на юни, то Славов сподели, че случаят е поет от полицията.) Какво още каза той - вижте в репортажа на Plovdiv24.bg. 





Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtinskiyat-inspektorat-otchete-lyatoto-eto-ot-kakvo-se-oplakvat-plovdivchani-813009
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.