Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Районният съд в Асеновград отново конфискува половин автомобил
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:39 / 24.06.2005Коментари ()1279
©
Районният съд в Асеновград отне в полза на държавата една втора идеална част от лекия автомобил на Борис Асенов /45 г./. Той е признат за виновен в това, че през месец април е управлявал МПС след употреба на алкохол /1.77 промила/ и освен това при извършената проверка противозаконно е попречил на полицейски служител да изпълни задълженията си по пътен контрол.

Подсъдимият живее в с. Караджово. На 25 април т.г. изпил една двулитрова бутилка бира. Около 23.00 ч. се качил на лекия си автомобил ВАЗ 2107 и се отправил към центъра на селото, за да си купи ракия. В това време двама полицейски служители изпълнявали задълженията си по контрол по пътищата. Те забелязали подсъдимия и му подали сигнал със стоп-палка за извършване на проверка. Въпреки, че възприел подадения му сигнал, поради употребения алкохол, подсъдимият не се подчинил и рязко увеличил скоростта си на движение. Това наложило органите на реда да предприемат преследване по улиците на селото. Те застигнали подс. Асенов извън населеното място и му извършили проверка. Било установено, че концентрацията на алкохол в кръвта му е 1.77 промила. След това той бил задържан за 24 часа.

Съдия Мария Пейчева наложи на подсъдимия наказание 1000 лв.за двете извършени деяния и го лиши от право да управлява МПС за срок от една година. Тъй като лекият автомобил е съпружеска общност тя отне една втора част от него в полза на държавата.

За втори път тази седмица Асеновградският съд отнема част от лек автомобил на водач шофирал след употреба на алкохол. Преди дни беше отнет половината автомобил на Асеновградчанин, който бе заловен да го управлява с концентрация на алкохол в кръвта си 1.3 промила.

Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.


Още по темата: общо новини по темата: 4
22.01.2009 »
12.04.2006 »
20.06.2005 »
07.06.2005 »

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Raionniyat-sud-v-Asenovgrad-otnovo-konfiskuva-polovin-avtomobil-8052
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.