Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Паветата от още един пловдивски булевард отиват в историята, затвориха го за ремонт!
Автор: Васил Динев 11:10 / 02.07.2018Коментари ()13439
Преди минути започна реконструкцията на булевард "Марица юг" в участъка от бул. "Източен" до бул. "Цар Борис Трети Обединител", предаде репортер на Plovdiv24.bg. 210 дни е срокът за изпълнение, но от фирмата-изпълнител ще се постараят до 15 септември да го отворят за движение.

Работата по булеварда е по ОП "Региони в растеж". Този проект продължава и с реконструкцията в зоната около Понеделник пазара. 

"Ще се подмени паважната настилка с асфалт, тротоари, осветление. В зелената ивица между бул. "Марица юг" и коритото на реката ще се облагороди - ще се направят площадки, фитнес на открито. И тук ще има окабеляване, което да позволява поставянето на камери, както ще се прави по бул. "Мария Луиза", поясни градоначалникът.

Запазва се съществуващият габарит на бул. "Марица юг". Вече е изградена велоалея от северната му страна. От южната страна ще има тротоар, а паркоместа ще има в междублоковите пространства, където също ще се асфалтира.

Предстои и голяма промяна за движението в зоната около Понеделник пазара. Там ще се създаде площадно пространство пред ДКЦ I, с 45 паркоместа. Предстои и смяна на еднопосочността на ул. "Митрополит Панарет" - към Източната порта. Ще се отвори ул. "Света гора". 

Паветата от "Марица юг" ще се пренасочат по други павирани улици, които са в зоната на проекта около Понеделник пазара. Ремонтът ще се осъществява от "Драгиев и Ко".

В тази връзка кметът уточни, че пробивът на Водната палата би струвал между 5 и 6 млн. лева. А паралелно се отстраняват перипетите пред реализацията на други проекти, които ще облекчат движението по "Цар Борис Трети Обединител", заради което в момента проектът за пробив не е в плановете за изпълнение на Общината.



Още по темата: общо новини по темата: 285
04.05.2024 »
05.04.2024 »
05.04.2024 »
16.12.2023 »
15.11.2023 »
14.11.2023 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pavetata-ot-oshte-edin-plovdivski-bulevard-otivat-v-istoriyata-zatvoriha-go-za-remont-800371
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.