Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Защитата на Станислав: Може да е пушил трева отдавна, а не преди ужаса на магистралата!
Автор: Мариана Панчева 13:39 / 07.06.2018Коментари ()12074
Пислар сам се е поставил в състояние да не може да управлява адекватно камиона си. Това заяви прокурорът по случая с украинеца Станислав Пислар, премазал бременната Северина и приятеля й Ивайло в ужасяваща катастрофа на магистрала "Тракия", предаде репортер на Plovdiv24.bg. В съдебната зала днес стана ясно, че шофьорът е употребил активно наркотично вещество. 

Експерти от ВМА са изследвали кръвта и урината на Пислар. "От нея е видно, че има следи от наркотично вещество - тетрахидроканабинол, което сочи, че същият е употребил марихуана и евентуално е бил повлиян от това", заяви прокурорът по случая. Това пък - по думите му, указва влияние на квалификацията като особено тежък случай - убити са двама души, включително и бременна жена, а Пислар сам се е поставил в подобно състояние със съзнанието, че не може да управлява адекватно. 

"Това, че е установено наличие на следа от наркотик в кръвта на обвиняемия, не значи, че той е шофирал под въздействието на това наркотично вещество. В тази експертиза по никакъв начин не е описано в какво съотношение е то и как може да повлияе на способността му за бърза реакция при управление на превозното средство", контрира защитата на украинеца адвокат Витанова.  "Теорията доказва, че до 6 месеца може да бъдат намерени такива следи. Той може да е пушил трева 6 месеца преди пробата. Мисля, че това доказателство е тенденциозно представено", коментира още тя и нарече експертизата неизчерпателна и оспорима. 

"Все още смятам, че причина за катастрофата е ремонтът на пътя и нерегламентираното поставяне на пътни, които той е забелязал в последния момент и не е имал техническа възможност да реагира", настоя Витанова. Припомняме, че апелативният съд остави Пислар в ареста. 



Още по темата: общо новини по темата: 33
24.03.2021 »
10.09.2020 »
09.09.2020 »
09.09.2020 »
09.09.2020 »
03.10.2019 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zashtitata-na-Stanislav-Mozhe-da-e-pushil-treva-otdavna-a-ne-predi-uzhasa-na-magistralata-795374
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.