Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Воден спасител в Пловдив или на морето - ето разликата в заплатите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:55 / 05.06.2018Коментари ()19669
© Plovdiv24.bg
В Пловдив и областта няма водоем или градски басейн, който да е пуснат в експлоатация и да не се охранява от лицензирани водни спасители. Това съобщи началникът на служба "Водно спасяване" към БЧК Стефан Тропчев. В края на юни и началото на юли в региона ще бъдат проверени над 60 плувни басейна за наличието на спасители, оборудване и готовност за работа в летни условия, уточни той.

"Всяка година обучаваме по около 60 спасители за басейни и море, което е напълно достатъчно за нуждите. Въпреки това непрекъснато собственици на басейни се обаждат и търсят спасители. Или не са си урегулирали добре трудовите отношения, или на младите хора не им се работи в България", коментира Тропчев.

Заплатата в Пловдив на воден спасител е около 800 лв. в града плюс осигурена храна. На Черноморието е около 1000 лв. с осигурена нощувка и храна, уточни той. Началникът на служба "Водно спасяване" към БЧК отново припомни, че абсолютно е забранено къпането в неохраняеми водни площи и допълни, че за 2017 г. в такива обекти са се удавили 8 души, 2 от които деца, съобщи "Радио Пловдив".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Voden-spasitel-v-Plovdiv-ili-na-moreto-eto-razlikata-v-zaplatite-795076
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.