Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъден доживот пише стихове зад решетките в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:15 / 02.06.2018Коментари ()7033
© Plovdiv24.bg
Осъден на доживотен затвор, лежащ в пловдивски затвор, пише стихове зад решетките. Дори е издал книга. Това разказа д-р Маргарита Загарова, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Богословът д-р Загарова помага на затворници, самотни възрастни хора и деца с увреждания. Тя бе наградена в кампанията "В търсене на най-добрия човек".

Книгата в стихове на затворникът се казва "И това съм аз - хроника на една доживотна присъда". Д-р Загарова е станала и кръстница на въпросния лишен от свобода. Той носи името Илиян.

"Лишените от свобода наистина имат нужда от помощ, много от тях са с объркани съдби. Казвам им, че в този живот човек трябва да си дава равносметка за всичко, което прави. Трябва да бъдат искрени и да усетят своята вина, да молят и себе си, и Бога за прошка, да намерят някакъв покой в душите си", разказа Маргарита.

Тя повече от 10 години работи със затворници в Пловдивския затвор. Благодарение на нейните беседи са се преобърнали много животи. Тя посещава също старчески домове и домове за деца с увреждания.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osuden-dozhivot-pishe-stihove-zad-reshetkite-v-Plovdiv-794500
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.