Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лекарка от Пловдив редовно яде бой от съпруга си, печелила повече от него
Автор: Мариана Панчева 13:43 / 29.05.2018Коментари ()19470
©
29 български жени са загубили живота си вследствие на насилие през миналата година, в 93% от случаите това е станало от ръката на техни близки, любими, съпрузи, роднини. Цифрите разкриха от пловдивската фондация "Джендър алтернативи" на специална пресконференция, анонсираща старт на техен проект за превенция на домашното насилие, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

И още - след свое изследване сред всички държави-членки на ЕС "Евробарометър" е наредил страната ни (с 81%) на първо място по робуване на полови стереотипи. 

"Страшното е, че на повърхността изглежда, че сме се еманципирали, но само така изглежда. А поради факта, че хората смятат, че има равнопоставеност, жената носи двойно тегло - трябва да е хем успешна в професията, хем перфектна домакиня. Това допринася за напрежение в семейството и за слаба самооценка на потърпевшата", коментира адв. Милена Кадиева от фондацията и онагледи думите си с казус от Пловдив - млада жена, успешен лекар, наложила се като име, става жертва на съпруга си - също лекар, който не успял да преглътне факта, че съпругата му печели повече пари. И затова наказанието за жената, успешен професионалист навън, са грозни обиди вкъщи, подмятания, че е некадърна и неадекватна. А заради това, че печели повече пари от него - наказанието е бой най-редовно.

"Тази жена се срамуваше от това, което й се случва и така и не предприе никакви стъпка спрямо съпруга си", коментира тя. 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Lekarka-ot-Plovdiv-redovno-yade-boi-ot-supruga-si-pechelila-poveche-ot-nego-793697
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.