Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Харизматична бивша директорка на Руската посмъртно става почетен гражданин на Пловдив
Автор: Мариана Панчева 11:00 / 21.05.2018Коментари ()6904
©
Дългогодишният директор на ЕГ "Иван Вазов" Мариана Иванова Димитрова - Гичева ще бъде удостоена посмъртно със званието "Почетен гражданин на Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg. От 1993 година до своята кончина на 2 октомври 2017-а тя е директор на емблематичната пловдивска гимназия, успявайки да я утвърди като водещо учебно заведение не само в града под тепетата и в региона, но и в цяла България.

За особени заслуги и принос към образователната система през 2006 година Мариана Димитрова е удостоена с почетен знак на Пловдив, има и две почетни отличия на Министерството на образованието и науката "Неофит Рилски" - през 2002 и през 2014 година. Тя е активна обществена личност, била е два мандата пловдивски общински съветник. Предложението за удостояване на Димитрова е внесено в местния парламент и трябва да бъде гласувано от съветниците на сесия през седмицата. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Harizmatichna-bivsha-direktorka-na-Ruskata-posmurtno-stava-pocheten-grazhdanin-na-Plovdiv-792245
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.