Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жители на Белащица останаха без вода, идват да се къпят в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:44 / 14.05.2018Коментари ()5099
© Google
От три дни близкото до Пловдив село Белащица е без вода. За това алармират читатели на Plovdiv24.bg. По думите им от петък на няколко улици в селото няма вода. Звънят във водоснабдителното дружество, казват им, че се работи по повредата, но вода все още няма. Тези, които имат близки в Пловдив, ходят там, за да се изкъпят. За пиене купуват минерална вода.

Главният инженер на водоснабдителното дружество в града под тепетата Антоний Гълъбов обясни, че става дума за много сериозна авария, която обхваща 4 улици в населеното място. Мрежата на ВиК е остаряла, с по-малки диаметри са тръбите, което води до запушвания. От петък екипи на дружеството работят по отстраняване на проблема. Към момента една улица е с възстановено водоподаване. Днес се очаква и другите отново да имат вода. За целта ще се направят байпасни връзки.

В по-дългосрочен план водоснабдителното дружество в Пловдив планира подмяната на 600 метра тръби. Това ще реши проблема с подаването на вода. Плановете са тази подмяна да е факт в рамките на месец, месец и половина.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhiteli-na-Belashtica-ostanaha-bez-voda-idvat-da-se-kupyat-v-Plovdiv-790964
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.