Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Радев: Общественият ред и сигурността са ангажимент на изпълнителната власт
Автор: Мариана Панчева 12:38 / 13.03.2018Коментари ()4079
"Частната охранителна дейност влиза в противоречие с нашата Конституция." Така президентът Румен Радев коментира темата за частната охрана на населените места из страната, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му във върховния закон на държавата е записано, че общественият ред и сигурността са ангажимент на изпълнителната власт, а не на търговци, получили лиценз за частна охранителна дейност. "Абдикирането на държавата от това много важно задължение не е в интерес на българския гражданин", категоричен бе той. Това би позволило на селски кметове, държащи се - по думите му, като феодали, да се сдобият със своя частна армия.

Днес президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили посети 68-а бригада "Специални сили“ в Пловдив. Той бе посрещнат с военен ритуал и прием строя на почетния караул, след което на полигона по въздушно-десантна подготовка наблюдава демонстрация на способности от формирования на бригадата. 



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Radev-Obshtestveniyat-red-i-sigurnostta-sa-angazhiment-na-izpulnitelnata-vlast-779985
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.