Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Как Костадин Димитров премести "Рожен" в "Лаута"
Автор: Мариана Панчева 08:55 / 29.12.2017Коментари ()10088
© Plovdiv24.bg
Парк "Лаута" е новата звезда на Пловдив - любимо място за разходки, спорт, за детски смях, а вече и за култура. 

"Важно е да се помни от какво място превърнахме парка в едно от най-посещаваните кътчета в града. Преди 6 години през него трудно се минаваше, а сега отвсякъде прилича на европейски парк", сподели не без гордост кмета на район "Тракия" Костадин Димитров пред Plovdiv24.bg в голямото си годишно интервю-равносметка.

А паркът не само не спира да расте, но се утвърждава и като предпочитана алтернативна сцена за големи културни прояви. Така тази година, за да се развихрят по алеите и поляните на "Лаута", пристигнаха някой от най-големите майстори на балканската скара за първия Plovdiv mezi фестивал.

Безспорната емблема на "Лаута" (a и на района) обаче е Народен събор "Пловдив". 

"Радвам се, че след като се зароди идеята за него успяхме да го превърнем в едно от емблематичните мероприятия на града", заяви районният кмет, обещавайки още изненади за изданието през 2018-та година.

А как точно ще се случва през новата година в района като цяло; за пътищата, ремонтите, асфалта и тротоарите, за очаквания многоетажен паркинг, който трябва да се вдигне в "Тракия"; за бума на строителство в района, за санирането и защо в момента реално се работи само по два блока - чуйте в голямото интервю на Plovdiv24 с Костадин Димитров.





Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kak-Kostadin-Dimitrov-premesti-Rozhen-v-Lauta-766386
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.