Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ултрамодерни мобилни обекти от друго измерение акостират в Пловдив
Автор: Мариана Панчева 08:30 / 18.12.2017Коментари ()7533
© Plovdiv24.bg
Квартал "Капана" вече се сдоби с два полеви умивалника за тазгодишния "Капана Фест"
Ултрамодерни механизирани, самопочистващи се мобилни тоалетни ще закупи ОП "Чистота", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Средствата бяха гласувани от пловдивския Общински съвет още преди месеци, но обществената поръчка на стойност 180 000 лева се обявява едва сега. Желаните тоалетни са с впечатляващи функции, става ясно от изискваните спецификации. 

Преди всичко обектите трябва да са вандалоустойчиви, вратата да е оборудвана с механизъм срещу разбиване, в самото помещение пък задължително трябва да има паник бутон. И още - те трябва да притежават добра вентилационна система за смяна на въздуха, да са със система за автоматична дезинфекция след всяко ползване, умивалникът да е оформен така, че да не дава възможност поставяне на спринцовки и други опасни предмети на него или в него, пише в изискванията. Не на последно място - тоалетните трябва да са пригодени за хора в неравностойно положение. Автоматите ще работят с монети от 1 лев и 2 лева, както и със 0,10; 0,20 и 0,50 лева. 

Припомняме, че при гласуване отпускане на средствата се породи горещ дебат за нуждата от подобни тоалетни. Тогава стана ясно, че те дават възможност при обслужването им да отпадне човешкия фактор, т.е. да се обгрижват от служители на "Чистота". Шефът на общинското предприятие Иван Стоянов пък коментира, че инвестицията ще се изплати за 8-9 години. Съоръженията най-вероятно ще бъдат разположени в центъра на града и в квартал "Капана".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ultramoderni-mobilni-obekti-ot-drugo-izmerenie-akostirat-v-Plovdiv-764499
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.