Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Надзиратели от пловдивския затвор поискаха по-високи заплати
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:58 / 23.11.2017Коментари ()4823
Увеличение на числеността, увеличение на заплатите, подобряване на условията на труд поискаха надзиратели от пловдивския затвор по време на днешния си протест, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Решили сме да протестираме до края на годината, ако ни се обърне внимание, ще прекратим тези мирни протести и събрания на открито", заяви зам.-председателят на синдикалното дружество към затвора Евтим Евтимов. 

Не се ли случи обаче това, то след Нова година служителите възнамеряват да се възползват от факта, че България поема европредседателството и ще бъде във фокуса на новините. Така самите те ще имат шанс да се обърне по-голямо внимание на проблемите им. 

"Исканията ни са едни и същи през годините", поясни Евтимов. На първо място - увеличение числеността на надзора. 

"Надзирателите са малко, не достигат хора, няма кандидати за работни места заради ниското заплащане, което - за млад служител, току-що започващ трудовия си живот, е 480 лева", разказа синдикалистът. Надзирателите ще настояват за поне 20% увеличение на заплатите, за изравняване на възнагражденията със служителите от МВР и подобряване на условията на труд.

"В момента един надзирател на смяна обслужва 100-120 човека, не успяват да се покрият пълноценно всички постове. Това ни износва и психически, и физически", разкри нерадостната картина Евтимов.




Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nadzirateli-ot-plovdivskiya-zatvor-poiskaha-po-visoki-zaplati-760128
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.