Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
От Общината обясниха за автобусите и осветлението по "Коматевско шосе" и "Остромила"
Автор: Мариана Панчева 13:25 / 19.11.2017Коментари ()12316
© Plovdiv24.bg
За пореден път пловдивчани се обърнаха с молба за помощ към редакцията на Plovdiv24.bg. Два са важните въпроси и те  касаят "Коматевско шосе" и ул. "Остромила". Ето проблема, както и отговорите, получени от отговорните институции.

"По бул. "Коматевско шосе" има поставено улично осветление, но то работи само до "Филкаб", дали и кога би могло да функционира и в продължението на булеварда?

Не всички живущи имат автомобили, а пък за учениците, които се прибират след втора смяна от училище, затрудненията са и за родителите, които отиват до бул. "Александър Стамболийски", за да ги прибират. Същата е ситуацията на ул. "Остромила" - има улично осветление, даже по нея вече има и тротоари, пътни знаци и маркировка, а улично осветление - не. Вече се стъмва твърде рано и прибирането става все по-трудно. Налага се да се върви с фенерчета по улиците, предвид, че има достатъчно препятствия предвид ремонта и на бул. "Коматевско шосе" и на ул. "Остромила". 

Вторият въпрос е относно градския транспорт по посочените улица и булевард и пак причината е, че не всички ползват автомобили. Кога и какъв градски транспорт ще минава през бул. "Коматевско шосе" и ул. "Остромила". Идва зима, това ще бъдат улици, които надали ще се почистват от снега, ако не минава градски транспорт и тогава преминаването през тях ще бъде почти невъзможно."

Репортер на Plovdiv24.bg разговаря със зам.-кмета по транспорт Златин Велев

По проблема с осветлението Велев разказа, че изграждането му е завършило и по "Коматевско шосе" и на "Остромила". В момента се изчаква единствено EVN. Дружеството трябва да открие нова партида, за да свърже новоизградените обекти, тъй като осветлението по цялата "Остромил" и по "Коматевско шосе" след "Филкаб" е изцяло новоизградено. 

Що се отнася до градския транспорт, то Велев коментира, че за пускането му може да се говори едва след като тротоарите и спирките на "Коматевско шосе" бъдат оформени и завършени. 

Ул. "Остромила" пък е обвързана в "Коматевско шосе" и затова пускането на автобус по нея също зависи от довършителните работи по булеварда. 


Още по темата: общо новини по темата: 133
21.10.2022 »
24.04.2021 »
30.08.2019 »
15.03.2019 »
12.10.2018 »
03.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ot-Obshtinata-obyasniha-za-avtobusite-i-osvetlenieto-po-Komatevsko-shose-i-Ostromila-759334
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.