Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изгониха Корнелия Нинова от пленарната зала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 15.11.2017Коментари ()7188
© БГНЕС
Депутатите отхвърлиха предложението на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание заради изказването му, че в парламента има хора, които са замесени в наркотрафик и купуване на гласове.

Предложението беше отхвърлено с 93 гласа "за", 101 гласа "против" и 2 "въздържал се".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова беше изгонена от пленарната зала. Председателят на парламента Димитър Главчев я отстрани от пленарното заседание с мотива, че е обидила депутатите и премиера, след като прочете декларация след отхвърлянето на предложението.

"Разбирате ли какво правите с гласуването и поведението си по предложението ни да бъде изслушан министър-председателят? Той твърди публично, че има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници, и вие оправдавате това", подчерта Нинова.

"Не позволявате ли по този начин да бъдат издадени присъди предварително, подобна на тази, която Цветанов изказа срещу лекарите", попита лидерът на БСП. По думите ѝ това е тотално нарушаване на принципите на правовата държава. "Защо позволявате на български министър-председател, който и да е той, тотално да руши институциите?", попита още Нинова.

След като тя беше отстранена, депутатите от БСП започнаха да скандират "оставка".

Източник: bTV



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Izgoniha-Korneliya-Ninova-ot-plenarnata-zala-758573
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.