Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Повдигнати пешеходни пътеки на още 4 невралгични места в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:17 / 13.11.2017Коментари ()4720
Две повдигнати пешеходни пътеки са направени на ул. "Съединение" до училище "Димитър Матевски", а други две - на бул. "Шести септември" до кино "Екоплекс" и ул. "Янко Сакъзов" до Университета по хранителни технологии. "Изграждането на повдигнати пешеходни пътеки е част от стратегията на общината за безопасност на движението. Приоритетно работим на невралгични места с риск от пътно-транспортни произшествия с пешеходци", коментира заместник-кметът на Пловдив по транспорт Златин Велев. 

Директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" инж. Борислав Кръстев допълни, че поредните 4 нови повдигнати пешеходни пътеки в града са обозначени със съответната вертикална и хоризонтална маркировка. Наскоро с LED лампи там бе обновена светлинната сигнализация тип "Бягащ пешеходец", която сега се вижда от достатъчно разстояние, така че шофьорите да намалят скоростта до 30 км/ч при преминаването на пешеходните пътеки.

Предишните повдигнати пътеки за пешеходци бяха пуснати през септември на кръстовищата на ул. "Стефан Стамболов" с ул. "Славееви гори" и на "Брезовско шосе" с ул. "Борба". Тези дни предстои изграждането на такава пътека и до училище "Елин Пелин".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Povdignati-peshehodni-puteki-na-oshte-4-nevralgichni-mesta-v-Plovdiv-758231
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.