Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивчанка: Таксуваха бебето ми като багаж в градския транспорт!
Автор: Васил Динев 20:11 / 26.10.2017Коментари ()25994
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Таксуваха дъщеря ми като багаж в градския транспорт. Това е само началото на сигнал, който до Plovdiv24.bg изпрати една пловдивчанка. Нека го прочетем целия без редакторска намеса: "Здравейте, моля да обърнете внимание на една несправедливост в автобус номер 44! Вчера с дъщеря ми за първи път се качихме на автобус, откакто се е родила. Тя е на 2 години и половина и тъй като не знам дали трябва да купя билет за нея, подадох 2 лева, т.е. за един билет за мен и един за нея. Тя беше седнала у мен, а кондукторката само ни погледна и ми върна единия лев. 

Така, обаче на връщане, отново в автобус 44, бяхме седнали двамата с мъжа ми, а дъщеря ми пак беше седнала у мен. Подавам 2 лева за мен и за мъжа ми, но този път не дадох за дъщеря ми. След това кондукторката ми поиска карта за дъщеря ми, а аз казах, че нямам и тя започна да обяснява как трябвало да ме таксува един лев, сочейки ми табелата, на която пише, че багаж с определени размери се таксува допълнително и че такова било правилото, но никой не го спазвал. 

Същевременно се качи една жена, седна срещу нас, държейки огромна торба с багаж и чадър, от който капеше вода точно върху седалката, върху която после ще седне някой друг пътник и ще се намокри, но на нея никой не направи забележка, нито за огромния реален багаж, нито за чадъра, който мокреше седалката на автобуса. 

Разбрах, че грешката е моя, понеже дъщеря ми трябва да има карта, за да се вози в автобуса, но в никакъв случай не съм съгласна, че дъщеря ми е "багаж", който съм поставила на коленете си, за да не заема място, а истинският багаж стои на седалката. Нека, след като има правила - те да са за всички. Нямам против да платя един лев за нея, но как така в единия автобус ми взимат пари, а в другия - не?! И как може да се сравнява дете на 2 години и половина с багаж?!".



Още по темата: общо новини по темата: 339
12.05.2024 »
07.05.2024 »
05.05.2024 »
02.05.2024 »
16.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivchanka-Taksuvaha-bebeto-mi-kato-bagazh-v-gradskiya-transport-755088
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.