Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Барман се наведе и прегърна приятелски клиент, но с другата ръка заби нож в слепоочието му
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:04 / 17.10.2017Коментари ()25042
© 24 часа
Окръжният съд в Пазарджик осъди на 10 г. лишаване от свобода 34-годишния Атанас Латев, който през март уби безпричинно 45-годишния си клиент Румен Спасов в заведението си в Ракитово. Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се призна за виновен. Във фаталния ден убитият Румен Спасов влязъл да изпие една ракия в кафе-аперитив, собственост на семейството на убиеца. Мъжът седял сам на маса, когато към него се приближил барманът Латев. Той се навел приятелски към клиента, прегърнал го с едната ръка, а с другата, в която стискал нож, го пробол смъртоносно в областта на слепоочието. 

Според свидетели в първите моменти никой от присъстващите в заведението клиенти не разбрал какво се е случило. Когато отишли да помогнат на свлеклия се от масата Румен Спасов, когото първоначално помислили за пиян, те с ужас видели кървящата рана на слепоочието му. Пострадалият незабавно бил откаран в болница в Пловдив, но въпреки животоспасяващата операция, мъжът починал. При претърсване на жилището на убиеца разследващи открили скрито в гардероб оръжието на престъплението. 

В хода на съдебното дирене стана ясно, че убиецът по никакъв начин не е бил провокиран или предизвикан от жертвата. Според прокуратурата тежкото престъпление е било извършено по хулигански подбуди. Убиецът ще трябва да заплати обезщетения от по 50 хиляди лв. на двете деца на жертвата си и по 100 хиляди лв. на съпругата и майка му, пише "24 часа". Присъдата може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Barman-se-navede-i-pregurna-priyatelski-klient-no-s-drugata-ruka-zabi-nozh-v-slepoochieto-mu-753289
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.