Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивските деца ще учат за освобождението на града ни от специална книжка
Автор: Мариана Панчева 17:24 / 02.10.2017Коментари ()3231
© Plovdiv24.bg
Пловдивските деца ще учат за освобождението на града под тепетата от специална книжка, която РИМ готви по повод 140 години от Руско-турската война, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Изданието от около 40 странички ще е резултат от проект на стойност 2700 лева, спечелен от пловдивския музей и финансиран от министерството на културата. 

Целта е да създадем образователни програми за децата, които посещават нашата експозиция и да направим една книжка, посветена на 16 януари, когато отбелязваме Освобождението на Пловдив. Книжката след това ще бъде предоставена безвъзмездно на всички учители и библиотеки, за да дадем възможност всички да се докоснат до тази ценна за Пловдив информация, разказа директорът на Историческия музей Стефан Шивачев. 

Той се похвали и с още два проекта, защитени от РИМ - Пловдив, които - освен всичко, са в контекста на 2019 година.

За сумата от 27 500 лева в момента се подменя покритието на оберлихта на зала "Съединение", а срещу 8000 лева ще бъдат подменени витрините и експозиционната мебел в къщата - музей на Христо Г. Данов. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskite-deca-shte-uchat-za-osvobozhdenieto-na-grada-ni-ot-specialna-knizhka-750326
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.