Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът: Заплатите на пловдивчани растат по-бързо от средните доходи за страната!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 21.09.2017Коментари ()6899
© Plovdiv24.bg
Изкуственият интелект - бъдещето на производството. Заплаха или перспектива за нови работни места е той? Злополучната зоологическа градина в Пловдив. Ще отвори ли някога врати? Пътя Асеновград - Пловдив. Проблеми и решения. За предстоящия пловдивски бизнес форум и по други проблеми говори кметът на Града под тепетата Иван Тотев.

Бизнес форумът "Индустрия 4.0 или как да влезем в скоростната лента към следващата индустриална революция" ще се проведе на 28 и 29 септември в Пловдив.

Иван Тотев очерта целите на форума, стартирал преди няколко години. Първите издания са били насочени към IT индустрията, набираща сила и в България. Постепенно той е прераснал в събитие, на което намират допирни точки от една страна дигиталните технологии, от друга - индустриалните производства в града. Тази година предстои най-мащабното издание с голям брой международни лектори и със сериозно участие от страна на компаниите в различните сфери.

Представители на правителството, ЕК и местната власт, международни консултанти и визионери от иновативни компании ще дискутират и анализират ефектите на дигиталната трансформация и възможностите, които технологиите отварят пред бизнеса и големите индустриални производства.

Тотев подчерта, че тенденциите, които произтичат от новите технологии, са общи за целия свят. Дигитализацията е един от отговорите на застаряването на населението и липсата на работна ръка, наблюдавано в света, смята той. Затова, от една страна, осигуряваме навлизането на дигитализацията, а от друга - квалификация и преквалификация на гражданите, за да се отговори на търсенето на индустрията.

Кметът на Пловдив потвърди, че темпът на нарастване на средните доходи на пловдичани е по-висок от този на средните доходи за страната. Този ръст като тенденция през последните години е доста стабилен, каза Тотев.

Целия разговор с кмета на Пловдив можете да проследите във видеооткъса.



Още по темата: общо новини по темата: 3
28.09.2017 »
27.09.2017 »
12.09.2017 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-Zaplatite-na-plovdivchani-rastat-po-burzo-ot-srednite-dohodi-za-stranata-748114
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.