Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новото "Коматевско шосе" става красив и модерен път
Автор: Васил Динев 19:50 / 28.08.2017Коментари ()15709
© Plovdiv24.bg
През чисто новото "Коматевско шосе" ще се минава по-бързо, по-удобно, рейсовете от градския транспорт ще си имат джобове, а пешеходци и колоездачи ще делят споделена велоалея, която ще се свързва с алеите към бул. "Копривщица".

Картината описа кметът Иван Тотев, коментирайки последните новости около проблемния ремонт на пътя, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му разликата ще е осезаема. "Преди само да спре един рейс и цялата колона спираше. 2 километра път се минаваха все едно са 5 километра. Сега няма да се усеща."

Пътното платно е в абсолютно същия размер, за част от шосето вече е подсигурена възможността и за разширението му в бъдеще. Велоалеята пък ще е споделена, защото в участъка няма много голямо пешеходно движение. Тя ще е позиционирана от страната на район "Западен".

Последният срок, който кметът даде, е началото на септември за участъка до ул. "Остромила" и - ако няма забавяне по обективни причини, целият път да е готов през октомври. А безспорно най-обективната причина за забавянето е археологията, посочи Тотев.

"Близо 100% от 2-километровото трасе са археология, нямаме такъв случай в историята на Пловдив в последните години", изтъкна той.

"Не искам да предизвиквам никого, но се надявам да няма протести." Така пък коментира заканата на коматевци да затворят Околовръстния път в началото на септември заради голямото забавяне на проекта.

"Всеки има право да изкаже своето недоволство, но това няма да помогне по никакъв начин за работата, а напротив - би я забавило, все пак строителите използват този път", аргументира мнението си градоначалникът и поясни, че при него все още не е постъпвало искане за протест.

"Надявам се и да не постъпи, все пак имайте предвид, че когато говорим за републикански път, ще се търси мнението на АПИ и КАТ."



Още по темата: общо новини по темата: 133
21.10.2022 »
24.04.2021 »
30.08.2019 »
15.03.2019 »
12.10.2018 »
03.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Novoto-Komatevsko-shose-stava-krasiv-i-moderen-put-743592
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.