Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Евакуираха жителите на Влахи заради големия пожар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:57 / 28.08.2017Коментари ()1841
© МВР
Най-важното е да се запази живота на хората, заявиха областният управител и директорът на ОДМВР-Благоевград. Евакуацията започва съгласно издадена заповед на Бисер Михайлов.

От появилия се силен вятър, огънят се разрасна в посока село Влахи. Това наложи част от екипите да бъдат изтеглени на безопасни места и да се прегрупират, с цел овладяване на пожара и неговото разпространяване към село Влахи, обясни главен инспектор Добри Тонков. По думите на областния управител на Благоевград Бисер Михайлов с негова заповед е разпоредено да започне евакуация на жителите на село Влахи - това е първото и най-важното. 

Наложи се заради рязкото влошаване на метеоролигичните условия и изключително силния вятър, който насочва пожара и пламъците към селото. "За нас приоритет е спасяването на човешките животи и запазването на живота на жителите на селото", заяви Михайлов.

"От вчера сме предприели мерки и превантивни действия, ако се наложи евакуация на селото. Направен е списък на жителите на село Влахи, около 19 души, една част от тях са постоянно живущи, други имат там вили и къщи, в които ходят в почивните дни", поясни главен комисар Николай Хаджиев, директор на ОДМВР -Благоевград. Предприети са бързи действия след издаването на заповедта хората по списък да бъдат изведени от селото максимално бързо, за да се запази тяхното здраве и живот, което е най-важно - те да не пострадат. 

"Предполагам, че ще срещнем съпротива от част от жителите на селото, както беше от изминалите дни в Ощава и Сенокос, но това се прави с цел тяхната безопасност. Знаем, че са привързани към къщите си, към животните си, но най-важното е човешкият живот". Хаджиев бе категоричен, че ако се наложи, дори и принудително хората ще бъдат изведени и евакуирани, за да са в безопасност.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Evakuiraha-zhitelite-na-Vlahi-zaradi-golemiya-pozhar-743514
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.