Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Премиерът Борисов посрещна френския президент Макрон с почетен шпалир
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:38 / 25.08.2017Коментари ()3175
Министър-председателят Бойко Борисов посрещна снощи френския президент Еманюел Макрон, който заедно с водена от него делегация пристига на посещение у нас.

Президентът Макрон беше посрещнат на летище "Варна" с почетен шпалир от матроси от Военноморските сили. 

Днес в резиденция "Евксиноград" премиерът Борисов и президентът Макрон ще разговарят на четири очи, след което ще се проведе и пленарна среща. 

Сред обсъжданите теми ще бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Франция, двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество, охраната на външните граници на Европейския съюз, както и идеите за бъдещето на Европа. Във фокуса на разговорите ще бъдат също така заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС приоритети, европейската перспектива на Западните Балкани и присъединяването на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Разговорът между българския министър-председател и френския президент е също продължение на тяхната среща от началото на юни в Париж, когато премиерът Борисов беше приет от президента Макрон в Елисейския дворец. На съвместната пресконференция в Париж Борисов и Макрон подчертаха значението на по-нататъшното развитие на двустранните отношения между България и Франция, както и възможността да бъдат реализирани съвместни проекти.


Още по темата: общо новини по темата: 3
25.08.2017 »
25.08.2017 »
25.08.2017 »

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Premierut-Borisov-posreshtna-frenskiya-prezident-Makron-s-pocheten-shpalir-742905
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.