Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Издадоха уникален акт за раждане на Николай, който се роди високо в небесата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:49 / 19.08.2017Коментари ()5433
©
Секретарят на община Пазарджик Росен Кожухаров връчи вчера на родителите акта за раждане на бебето, което се роди на борда на компания "Луфтханза" на 26 юли тази година. Малкият Николай е първият българин, който е регистриран в ГРАО с местораждане - международно въздушно пространство. 38-годишната българка Десислава роди здраво момче по време на полет на авиокомпанията от Богота до Франкфурт, когато самолетът е бил над Атлантическия океан. 

"Ние не издадохме нов акт на детето, а пресъздадохме този, който ни е изпратен от посолството във Великобритания", заяви в интервю за "Радио Пловдив" Кожухаров. По-интересното в акта е мястото на раждане, а именно - международно въздушно пространство със съответните географски координати - 49 градуса северна ширина и 21 градуса западна дължина. 

Секретарят на Община Пазарджик допълни, че актът за раждане на Николай се издава сега, тъй като е било необходимо технологично време да се получат всички документи от посолството във Великобритания.

"Единствената трудност беше от технически характер, а именно - ограниченият брой символи, с които се издават актовете за раждане. Ограничението е от 32 символа и нямаше как да изпишем изцяло мястото на раждането - "международно въздушно пространство, самолет на Луфтханза, с координати - географска ширина и дължина". Затова имаше необходимост от малки уточнения. В акта беше записана информацията със съкращения на част от думите. Не фигурира и самолетът на "Луфтханза", но нямаше как".


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Izdadoha-unikalen-akt-za-razhdane-na-Nikolai-koito-se-rodi-visoko-v-nebesata-741937
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.