Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Майка аха да счупи люлка на Гребната и да стане голяма беля!
Автор: Мариана Панчева 10:05 / 11.08.2017Коментари ()10351
Читател на Plovdiv24.bg разказа за проблем от детската площадка на Младежкия център на Гребната база. "Понякога привичер забелязвам майките на малките деца също да се люлеят на люлките. Проблемът е, че самите люлки не са с твърде здрава конструкция, пригодена да понася натоварвания от по 60-80 килограма. Съществува голяма вероятност в скоро време някое детенце да пострада сериозно, тъй като лично видях как една от майките успя с тежестта си да счупи частично едната П-образна метална скоба, чрез която е захваната веригата на втората люлка (от общо 4) на тази площадка! 

В момента веригата на тази люлка се крепи само на едната страна на П-образната скоба, която понася значително по-големи натоварвания от обичайните, тъй като тежестта на веригата причинява изкривяване на скобата и ускорена умора на метала, а това неминуемо ще се изрази в счупване и пълно откъсване на веригата на люлката! 

Най-лошото е, че това ще се случи точно в момент, в който има по-голяма сила - т.е. когато някое дете е залюляно много силно напред или назад и опасността при падане е най-голяма. Прилагам и снимки на въпросната скоба!

Не открих оставен телефон на фирма за поддръжка на съоръженията на детската площадка, затова пиша до вашата редакция с надеждата някой отгово
© Plovdiv24.bg
рен за поддръжката навреме да забележи проблема и да го отстрани, преди да се е случила неприятна беля!"

Наш репортер се свърза с зам.-кмета по "Спорт, младежки дейности и социална политика", който моментално разпореди проверка на съоръженията, за да се вземат мерки за подсигуряване безопасността. "Видяхме проблема, категорично ще се поправи, за да не стане беля", сподели за читателите ни Георги Титюков

Той призова придружители на малчуганите и в частност майките да се въздържат да използват съоръженията, които макар и направени да издържат на тежест, са за деца. 


Още по темата: общо новини по темата: 29
04.03.2023 »
26.08.2022 »
25.08.2022 »
19.08.2022 »
20.07.2022 »
20.07.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Maika-aha-da-schupi-lyulka-na-Grebnata-i-da-stane-golyama-belya-740291
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.