Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Родители на убит пред дискотека поискаха 300 000 лв. кръвнина
Автор: Васил Динев 17:02 / 11.07.2017Коментари ()6936
© 24 часа
Граждански иск за 300 000 лева внесоха в съда родителите на Васил Василев от Стамболийски, който на 14 септември 2014 г. издъхна пред дискотека в Йоаким Груево, след като бе ритнат от местен жител от ромски произход. Извършителят Йордан Иванов е обвинен за умишлено убийство и подбуждане на двама свидетели на престъплението към лъжесвидетелстване. 

Във фаталната вечер той и жертвата му били сред клиентите на нощното заведение. Василев и негов приятел се забъркали в скандал и затова охраната ги изкарала. В това време Йордан Иванов излязъл навън да пуши. Според адвокатите му, след като пияният Васил го напсувал, той му нанесъл силен ритник под брадичката. 25-годишният мъж паднал назад по стълбите и загубил съзнание, пише "24 часа". Биячът се опитал да му прави изкуствено дишане и два пъти звънял на спешна помощ. До пристигането на екипа Василев починал.

"На 14 септември синът ми се прибра от работа, а след това се качи на колелото. Усмихна се и каза, че излиза. Повече не го видях. В 4,30 ч. сутринта съсед дойде вкъщи, за да ми съобщи, че Васко е ударен лошо", разказа пред съда бащата Стоян Василев.

Майката на жертвата Тотка Василева през сълзи обясни, че не са й дали да види мъртвия си син в линейката. Делото е насрочено за три дни заради множеството свитедели.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Roditeli-na-ubit-pred-diskoteka-poiskaha-300-000-lv-kruvnina-734514
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.