Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Грозната и опасна дупка в сърцето на Пловдив вече е история!
Автор: Мариана Панчева 22:40 / 11.07.2017Коментари ()6251
© Plovdiv24.bg
Супер грозната и изключително опасна дупка в сърцето на Пловдив вече е история. След 2 години чакане ямата край пицария "Верди" вече е зарита, видя репортер на Plovdiv24.bg. Ситуацията с ямата се протака заради спорове на ВиК с Националния институт за недвижимо културно наследство. Дружеството обжалва акт, а от районното кметство влязоха в контакт с Института, обяснявайки опасностите, дебнещи от изоставения ров. 

"Вече е обезопасено, археологията е консервирана по указания начин", коментира кметът на район "Централен" Георги Стаменов днес. 

Предстои насипът да бъде покрит и с плочки за пълна безопасност. Припомняме, че изкопът в сърцето на града зее от 24 април 2015 година. Тогава при ремонта пред пицарията - на кръстовището на ул. "Гладстон" и "Найден Геров", бе разкрит римски зид. Дружеството обаче бе обвинено, че е извършило изкопни дейности до част от групов археологически и архитектурно-строителен паметник на културата, съставен елемент на историческа зона "Филиполол - Тримонциум - Пловдив", без в процеса на строителните работи да се провежда наблюдение от археолог.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Groznata-i-opasna-dupka-v-surceto-na-Plovdiv-veche-e-istoriya-734469
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.