Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Строг контрол за хигиената въвеждат в "Източен" заради жегите и риска от епидемия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:26 / 05.07.2017Коментари ()7401
© БНТ
Строг контрол за хигиената се въвежда в пловдивския район "Източен" заради жегите и риск от епидемия. На среща, организирана от районния кмет Николай Чунчуков с представителите на "Общинска охрана" и Общинска полиция, е взето решение да се засилят проверките в летния сезон за изхвърляне на отпадъци.

Сега се правят повече ремонти и е редно гражданите да заявяват в "Чистота" специални съдове за строителна смет, напомни Чунчуков. Наем на "лодка" е 130 лева. Общинският Инспекторат ще налага глоби. Мерките са поискани от директора на общинската фирма "Чистота" Иван Стоянов. Там са установили, че от целия град през нощта се кара боклук на брега на Марица и се изсипва в близост до "Столипиново", често дори в коритото на реката.

По-големият проблем е, че част от строителните отпадъци се смесват с битови, което заплашва квартала със зарази. Обитателите на махалата също продължават да хвърлят боклука от прозорците и терасите.



Източник: БНТ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Strog-kontrol-za-higienata-vuvezhdat-v-Iztochen-zaradi-zhegite-i-riska-ot-epidemiya-733319
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.