Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пълен обрат на процеса за поръчковото убийство на пловдивския митничар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:05 / 15.06.2017Коментари ()11740
© 24 часа
Подсъдимият Божидар Атанасов и адвокатката му Розалина Апостолова
Пълен обрат днес на процеса за поръчковото убийство на митническия инспектор Георги Дребчев, застрелян пред дома си през далечната 1999 година, втрещи и съдии, и обвинение. Според обвинението поръчката за ликвидирането на Дребчев дошла от покойния вече кмет на Съединение Евгени Маринчешки. Той бил дал пари на единия от обвиняемите - Иван Карабалов, който пък възложил мократа поръчка на килъра Божидар Атанасов. 

Причината била неуредени финансови взаимоотношения. Маринчешки търгувал с наркотици, намесен бил и митничарят, който осигурявал през митницата безпроблемно влизане и излизане на стоката. Ябълката на раздора се оказали 300 бона, които Дребчев поискал от Маринчешки, тъй като смятал, че не му плаща достатъчно за огромното количество стока, прекарвана с помощта на митническия инспектор. 

Именно това провокирало покойният да даде мократа поръчка. Днес на делото обаче Иван Карабелов заяви, че никой нищо не му е поръчвал. Каза, че Маринчешки никога не му е давал пари и не е искал от Карабелов да извършва каквото и да е. Карабелов заявил, че е бил притискан от полицаи и разследващи да даде грешни показания, защото му обещали, че ще го пуснат от ареста. Той е категоричен, че се отказва от показанията си, дадени в хода на досъдебното производство. 

Това разказа адвокатът на основния обвиняем Розалия Апостолова. По време на всичките дела майките на Маринчешки и на Дребчев, които били приятели от малки деца, бяха категорични, че не е възможно кметът да е поръчал убийството на другаря си, който обичал като брат. До момента всякаква съпричастност отрича и соченият за килър Божидар Атанасов. Процесът ще продължи на 13 и 14 юли, когато се очаква да има присъда.


Източник: Блиц


Още по темата: общо новини по темата: 33
13.11.2023 »
12.08.2023 »
14.02.2022 »
28.06.2021 »
16.04.2021 »
19.02.2021 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pulen-obrat-na-procesa-za-poruchkovoto-ubiistvo-na-plovdivskiya-mitnichar-729397
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.