Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
21 години по-късно: Прочутата хуманитарна гимназия сбъдна една мечта
Автор: Мариана Панчева 07:45 / 10.06.2017Коментари ()32466
© Plovdiv24.bg
Промениха името на Хуманитарната гимназия, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това се случи по желание на директора и колектива на елитното пловдивско училище, одобрено от Общинския съвет през седмицата. 

Училището получава статута си на хуманитарна гимназия през 1996 година. По тогавашните нормативни актове то приема наименованието Гимназия с хуманитарен профил (ГХП). Според новия закон за Предучилищното и училищното образование обаче, влязъл в сила на 1 август миналата година, гимназиите се делят на профилирани и професионални. Така от началото на 2016/2017 година по указание на МОН ГХП "Св.св. Кирил и Методий" е преименувана на Профилирана хуманитарна гимназия. По-късно обаче се допуска името на гимназията да не съдържа думата профилирана или професионална.

С докладна записка от 21 март директорът Соня Киркова изразява желанието на училищния колектив от началото на следващата учебна година училището да се казва само Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий".

"Още през 1996 година желанието ни бе да се казваме Хуманитарна гимназия, изискванията на нормативните актове обаче доведоха до определянето на училището като ГХП "Св.Св. Кирил и Методий". Сега имаме възможност да приемем така желаното име, известно на цялата пловдивска общественост." Промяната ще се осъществи от началото на 2017/2018 година.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/21-godini-po-kusno-Prochutata-humanitarna-gimnaziya-sbudna-edna-mechta-728305
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.