Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Роднини на известен американски журналист идват в Пловдив на мощни мотори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:22 / 04.06.2017Коментари ()3450
©
Бургаските рокери от "Хулиганс МС" посрещат тази сряда в региона най-мощната група от правнуци и роднини на известния американски журналист Джанюариъс Алойшиъс Макгахан, който с репортажите си за "Дейли Нюз" и "Ню Йорк Хералд" дава на света едни от най-ценните сведения от Баташкото клане. Той е един от първите чужди журналисти, описал всички ужаси в страната след Априлското въстание. 

Благодарение на изобличителните свидетелства на Макгахан в Англия са били устройвани митинги, на които били гласувани повече от 500 резолюции в подкрепа на българския народ. Организирали се доброволни комитети за събиране на помощи и изпращане на петиции до правителството. 

14 роднини на журналиста, дал на света най-подробната история от събитията през 1876 година в България, кацат днес на летище София. Групата обаче ще бъде още по-мощна, тъй като рода Макгахан ще бъде придружаван от български родолюбци, живеещи в чужбина и родното подразделение на мото клуб "Хайдути МС" в Чикаго, които са организатори на обиколката из българската история.

Всички те ще тръгнат на обиколка с мощни мотори по стъпките на големия журналист. В спирките на правнуците Макгахан, които за първи път посещават България, са включени Велико Търново, Елена, Перущица, Батак, Панагюрище, Клисура и Пловдив. На 7 юни бургаските елитни рокери от "Хулиганс" МС ще бъдат домакин на рода Макгахан на яхтеното пристанище в Свети Влас. Там ще бъде открита и паметна плоча на запечаталия българската история американски журналист.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Rodnini-na-izvesten-amerikanski-zhurnalist-idvat-v-Plovdiv-na-moshtni-motori-727097
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.