Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
5 пловдивски детски градини намаляват разходите си за енергия
Автор: Мариана Панчева 13:19 / 18.04.2017Коментари ()3051
© Plovdiv24.bg
Пловдивските детски градини "Чучулига", "Мирослава", "Буратино", "Таня Савичева" и "Лилия" имат реалната възможност да стопят разходите си за използване на енергия до над 65%, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Очакванията са това да се случи след успешното реализиране на проект за повишаване на енергийната ефективност и използване на възобновяема енергия за над 631 166 лева. Средствата са на 100% безвъзмездна финансова помощ от Европа. Резултатите днес представи зам.-кметът Димитър Кацарски, а именно: в петте градини вече са монтирани общо 7 0299,9 метра нова тръбна мрежа и 434 метра нов водопровод, изградени са 4 слънчеви инсталации с общо 28 колектора за затопляне на вода за битови нужди, монтирани са 6 комбинирани бойлера, подобрен е общият топлинен комфорт в сградите на детските градини. 

Освен всичко останало се очаква и намаляване отделянето на вредни емисии на въглероден диоксид и фини прахови частици в атмосферата, отчете Кацарски. 

Основната цел все пак е подобряване на енергийната ефективност, с колко точно обаче - ръководителите на проекта отказаха да се ангажират с предположения сега. По думите на специалистите е необходимо да се извърши замерване за поне две отоплителни години, за да може да се направи точен отчет и сравнение. 

Зам.-кметът Кацарски обаче прогнозира над 65% намаление на тези разходи, особено в детските градини, които преди проекта са били санирани по фонд "Козлодуй".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/5-plovdivski-detski-gradini-namalyavat-razhodite-si-za-energiya-717871
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.