Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Румяна Толова: Ще ограничим бюрокрацията за учителите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:43 / 15.03.2017Коментари ()4474
© Plovdiv24.bg
Успешното образованието е национален приоритет за мен като представител на Коалиция "Реформаторски блок- Глас народен", каза Румяна Толова, втора в листата на коалицията в Пловдив.

"Искаме и ще работим в посока за увеличаване парите за образование с 1 млрд. лева. С повече средства за образование не само ще се постигне увеличаване на учителските заплати, а ще има и повече средства за подобряване на материалната база и внедряване на повече технологии в училищата. 

Драстично ще ограничим бюрокрацията за учителите, защото в момента тяхното време е сериозно ангажирано със съставянето на съвсем ненужна документация, поради което много от тях се замислят да напуснат окончателно образователната система. Като се има предвид, че за много дисциплини липсват квалифицирани кадри това би било катастрофално. 

От друга страна,  учебният материал, трябва да бъде сериозно прецизиран и редуциран, защото сега ситуацията изглежда горе-долу така: опитваме се в 5-литров съд да налеем 10 литра течност. Поддържам тезата за качествено образование, а именно учиш по-малко, знаеш повече. Нужно е поне в някаква степен да се редуцира потребността от частни уроци. 

Много сериозен е въпросът и за ранното отпадане и агресията в учебните заведения. Мисля, че чрез електронната система за проследяване на резултатите на учениците и оценката на риска от отпадане ще даде възможност по-рано училищата, общините, социалните работници съвместно да вземат мерки и децата да останат в училище.

Агресията в училище може да бъде намалена драстично с помощта на повече психолози, които да работят с децата за включването им в извънкласни занимание - музика, култура, дизайн, конструиране и подобни дейности. Много е важна ангажираноста на учениците с практични програми и интересни и адекватни за възрастта им неща- игри със състезателен характер - отборни игри, които стимулират развитието и логическото мислене, стремежа да спечелиш, да се научиш на екипна работа, на техники за стратегическо мислене и планиране".


Още по темата: общо новини по темата: 527
18.08.2020 »
02.05.2018 »
05.04.2018 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
предишна страница [ 1/88 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Rumyana-Tolova-Shte-ogranichim-byurokraciyata-za-uchitelite-710689
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.