Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Измежду ето тези лица пловдивчани ще избират народни представители
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:30 / 21.02.2017Коментари ()5434
© Plovdiv24.bg
В предпоследния ден преди изтичането на срока за регистрация на листите с кандидати за депутати вчера 10 партии и коалиции се регистрираха официално в 16 Районна избирателна комисия, съобщи за ПОТВ председателят й Тодор Тодоров. Мандатите за Пловдив град са 11, също толкова са и в областта.

На първите три места в ГЕРБ са лидерът Бойко Борисов, шефката на бюджетната комисия в 43-то Народно събрание Менда Стоянова и бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Начело на листата на БСП са преподавателят по социология проф. Иво Христов, шефът на УМБАЛ "Пловдив" доц. д-р Георги Йорданов и общинската съветничка Теодора Халачева.

Обединените патриоти се водят от бившия кмет и депутат Славчо Атанасов, следван от общинския съветник и координатор на ВМРО Александър Сиди и местния председател на "Атака" Димитър Керин.

Първа в листата на ДПС е бившата депутатка Петя Раева. Втори е председателят на партията в града и бивш общински съветник Али Байрям, трети е бизнесменът и отговорник за "Столипиново" Асен Методиев.

В изборите с 12 кандидати участва Коалиция "Недоволни", начело на която са Жорж Ганчев, Светозар Нейков и Анелия Кирова. Коалиция от партии "КОЙ" регистрира кандидатите си Александър Благоев, Боряна Тричкова и Ермак Димов. Политическа партия "Възраждане" залага на Минчо Куминев, Анна Пенкова и Боян Вълканов.

Кандидати на Политическа партия "Зелените" са Цветозар Балабанов, Петър Баротов и Ташо Арабистанов. Листи са регистрирали също Българска републиканска партия, Български демократичен център и Национал-републиканска партия. 

Днес се очаква регистрации да направят и останалите партии и коалиции. В Пловдив има и двама независими кандидати за народни представители - Димитър Игнатов от нерегистрираната партия "Нормална държава" на Георги Кадиев, и 28-годишният Никола Йонков Йотов.


Още по темата: общо новини по темата: 527
18.08.2020 »
02.05.2018 »
05.04.2018 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
предишна страница [ 1/88 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izmezhdu-eto-tezi-lica-plovdivchani-shte-izbirat-narodni-predstaviteli-705798
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.