Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ПУ организира конкурс, отличниците директно стават студенти!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:04 / 07.02.2017Коментари ()3428
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Конкурс за есе за ученици от 12 клас на тема "Аз и моят съсед - какво ни разделя и какво ни събира?" организира катедра "Етнология" към Философско-исторически факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" със съдействието на Регионален инспекторат по образованието - Пловдив.

Целта на организаторите е да стимулират творческия и изследователския дух, да провокират младите хора да изучават и съхраняват не само собствената си култура, но и тази на другия, различния (етнически, религиозно, културно), да потърсят корените на своята идентичност, но и да обърнат поглед към своя съсед.

Конкурсът предполага дванадесетокласниците, които се включат в него, да проявяват интереси в областта на краезнанието, литературата, историята, етнографията, туризма и културното наследство.

Есето трябва да е с обем от 1 до 4 стандартни страници. Участниците в конкурса могат получат повече информация на адрес www.logos.uni-plovdiv.net. Материалите се изпращат не по-късно от 15 март 2017 г. на електроннния адрес: pu-konkurs@uni-plovdiv.net

Участниците в конкурса, които получат отлични оценки, ще имат възможност да се запишат за студенти в бакалавърска програма "Етнология" или бакалавърска програма "Социална антропология" във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет през учебната 2017/2018 г.

Оценката от есето се признава за оценка от полагане на кандидатстудентски изпит, уточниха от факултета. Те обясниха, че това е в синхрон със Закона за висшето образование и по-специално с Наредбата за държавните изисквания за приемане на студенти във висшите училища на България, също така отговаря на условията, посочени в справочника на Пловдивския университет, според които участието в конкурса се признава за кандидатстудентски изпит. За тези, които не успеят да получат отлични оценки, журито е предвидило поощрителни награди.



Още по темата: общо новини по темата: 5
25.07.2017 »
18.07.2017 »
11.07.2017 »
07.02.2017 »
04.01.2017 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/PU-organizira-konkurs-otlichnicite-direktno-stavat-studenti-702999
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.