Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Журналист: В ход е схема за превземането на община Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:16 / 17.01.2017Коментари ()23139
©
Съдебните решения не се коментират, но от страните по спора. Журналисти и граждани трябва да ги коментират, защото съдебната система е функция на обществото - коментарът е на журналиста Антон Баев по повод на вчерашното решение на Окръжния съд за отстраняването на кмета на Пловдив Иван Тотев от поста.

Баев определи като драстична и крайна мярката да се отстрани кметът на втория по големина град, и то в момент, когато Пловдив има амбициозна програма за домакинството на Европейска столица на културата. По думите му голяма част от материалите по разследването са предадени на прокуратурата от пловдивската община.

Има план за превземането на общината, коментира журналистът. Според него схемата вече се е случвала с екскмета Славчо Атанасов, който бламира политическата сила, която го подкрепи на изборите - ГЕРБ и вкара хора на местния финансов магнат Георги Гергов във властта. Убеден съм в това, каза Антон Баев.

Журналистът смята, че случващото се няма пряка връзка с конфликта на Тотев и Бойко Борисов за Онкодиспансера.

"Европейската практика сочи, че трябва да има безспорни данни за извършено престъпление, за да бъде отстранен кметът на средно голям европейски град", добави той.

Всичко може да се очаква от прокуратурата, тя е в правото си да търси виновните. Въпросът е имат ли лицата, които са обект на преследване, право на адекватна защита и доколко прокурори и съдии не са в пряка зависимост едни от други. Това е казус, който виси над цялата ни съдебна система. В Европа е недопустимо съдии и прокурори да стоят на една маса, а в Пловдив това е ежедневие, коментира Антон Баев.

Източник: радио "Пловдив"



Още по темата: общо новини по темата: 247
27.01.2024 »
20.12.2023 »
29.08.2023 »
29.06.2023 »
14.02.2023 »
30.01.2023 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhurnalist-V-hod-e-shema-za-prevzemaneto-na-obshtina-Plovdiv-698274
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.