Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
70 души са загинали при тежки катастрофи в Пловдивско от началото на годината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:22 / 04.12.2016Коментари ()2423
© Plovdiv24.bg
От началото на 2016-година на територията на Пловдивска област са възникнали общо 976 тежки катастрофи, при които са загинали 70 души, а 1212 са ранени. Това съобщи инспектор Ботьо Гиргинов, говорител на КАТ "Пътна полиция" - Пловдив. По думите му 945 от тежките пътнотранспортни произшествия са възникнали по вина на водачите.

"Най-голям брой катастрофи от началото на годината са възникнали с водачи със стаж до една година. Такива са участвали в общо 71 тежки пътнотранспортни произшествия, в които са загинали четирима, а са ранени 109 участници. Продължава да бъде тревожна тенденцията в Пловдивска област за констатиране на катастрофи с травматизъм по републиканската пътна мрежа. 

85 тежки пътнотранспортни произшествия с 13 загинали и 121 ранени са възникнали второкласните пътища. По третокласната пътна мрежа в областта има 74 тежки катасатрофи с 6 загинали и 104 ранени", каза инсп. Ботьо Гиргинов. 

Той посочи, че от началото на годината в Пловдивско са възникнали също общо 181 тежки катастрофи с участието на пешеходци, при които са загинали 14 пешеходеца. 

"Все още с най-висок дял при възникване на пътнотранспортни произшествия са нарушенията при движение с превишена скорост, също и несъобразената скорост при наличеие на хора по пътното платно, при влошени пътни услояия и при намалена видимост", отбеляза говорителят на КАТ "Пътна полиция" - Пловдив.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/70-dushi-sa-zaginali-pri-tezhki-katastrofi-v-Plovdivsko-ot-nachaloto-na-godinata-688061
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.