Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пребиха председателя на Българския хелзинкски комитет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:09 / 27.10.2016Коментари ()13875
© bTV
Председателят на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев е бил нападнат и бит от двама мъже тази сутрин пред хотел "Радисън" в центъра на София, съобщиха от правозащитната организация.

Посегателството е било извършено около 9:30 часа сутринта, като Кънев е бил ударен с юмрук в лицето и стомаха. Нападателите се избягали по ул. "Цар Шишман". Извикана е полиция, а пострадалият е с леки наранявания в резултат на инцидента. Към момента не е установена самоличността на двамата мъже.

"През годините служители на организацията многократно са били обект на тормоз и закани заради работата си в защита правата на човека в България, но до момента не се беше стигало до физическо посегателство", отбелязват от БХК.

В позицията си те коментират, че у нас се "допуска, одобрява и дори възхвалява говорене, което насажда омраза или подтиква хората към насилие спрямо някои от най-уязвимите групи в обществото", като агресията се пренася и върху активистите и журналистите, които ги защитават.

"Българските власти пък не се справят с навременното и ефективно разследване на престъпления от омраза, а в някои случаи техни представители дори поощряват престъпления като днешното", завършва позицията на комитета.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Prebiha-predsedatelya-na-Bulgarskiya-helzinkski-komitet-679500
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.