Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нова организация на движението по "Никола Вапцаров" след серията катастрофи
Автор: Мариана Панчева 08:29 / 22.10.2016Коментари ()21176
© Plovdiv24.bg
Нова организация на движението ще бъде въведена по булевард "Никола Вапцаров" в Пловдив като спешна реакция на серията инциденти, един от които завърши фатално, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Зам.-кметът по транспорт Златин Велев съобщи за читателите ни, че следващата седмица по булеварда ще се въведе т.нар. "полутурбинно движение". Това означава, че ще се извърши разделяне на потоците - движещите се в посока запад - изток по булеварда ще попаднат в един интервал на зеленото и ще могат да се движат във всички направления. Следва зелен сигнал за движещите се в посока изток - запад. 

Движението ще е полутурбинно, защото по "Димитър Талев" и другите пресечки зелените сигнали ще са едновременни, както досега. 

Велев обяви също, че през следващата година ще се възложи сериозна работа по кръстовищата в "Южен", ще се модернизират и светофарите. 

"Там обаче положението с обособяване на специални секции за леви завои е сложно заради инфраструктурни ограничения", коментира той.

Велев сподели, че според анализ на експерти от ОП "Организация и контрол на транспорта" най-големият проблем и най-честите нарушения особено по "Никола Вапцаров" са свързани точно със завиването на червено и при висока скорост наляво.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nova-organizaciya-na-dvizhenieto-po-Nikola-Vapcarov-sled-seriyata-katastrofi-678051
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.