Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Грамотни ли са пловдивските ученици?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:40 / 21.10.2016Коментари ()4402
© Plovdiv24.bg
Днес ще се проведе есенен етап за 2016 г. от кампанията "Грамотни ли сме?", организирана от община Пловдив, отдел "Образование", съвместно с Центъра за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс - Пловдив (ОДК). 

Кампанията ще провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния им етап. 

Тестовите варианти за трите възрастови категории (IV клас, VІІ клас и ХI-ХІІ клас) са съобразени с образователната степен на учениците. Всеки от тестовете е разработен в 4 модула, като разнообразните типове задачи от отворен и затворен тип ще провокират участниците да покажат до какво ниво са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в съвременния български книжовен език.

Състезанието ще се проведе в сградата на ОДК на бул. "Шести септември" №193, на два етапа - сутрин и следобед в извънучебно време. След оповестяване на резултатите на най-добре представилите се ще бъдат раздадени награди.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Gramotni-li-sa-plovdivskite-uchenici-677852
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.