Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
След сигнала за тормоз над дете: Слагат камери в пловдивски ясли!
Автор: Мариана Панчева 14:26 / 04.10.2016Коментари ()20841
© Plovdiv24.bg
Въвеждане на система за видеонаблюдение в детските ясли на "Централен" обмисля районната администрация. За идеята пред репортер на Plovdiv24.bg съобщи кметът на района Георги Стаменов във връзка с оплакването за насилие над дете в "Детска ясла на мечтите".

"В момента изготвяме проект за камери във всяка една група, на входовете и по коридорите в три от четирите ясли в района. Остойностяваме го и когато имаме яснота за нужните пари, ще търсим финансиране за реализацията му", поясни Стаменов. 

Идеята на районния кмет е всеки един родител чрез персонален код да наблюдава детето си във всеки един момент какво прави. 

"Техническа възможност има. Самото изграждане няма да отнеме повече от месец", категоричен бе Стаменов.

Във връзка със случая с битото дете, кметът на "Централен" бе категоричен, че казусът е приоритетен и ще бъде проверен. По думите му към момента всички преподаватели от яслата твърдят, че няма такъв случай. 

"Още повече и през последните години не е регистрирани подобни инциденти, а обикновено, когато има подобни инциденти, то те са системни. Разговарях с други родители, те са доволни от яслата", заяви Стаменов и разказа, че оплакванията за детето са за времето между 16 и 30 септември. 

Това означава обаче, че двата инцидента трябва да са се случили при две различни жени. Едната служителка е сменена от директорката с друга веднага след като майката се е оплакала още първия път. 

"Отделно не съм видял още предоставено медицинско", обясни той.

"Искам в следващите дни да излезе цялата истина. Ако има нарушение от страна на персонала, ще се понесе отговорност. Ако обаче има внасяне на смут, също ще трябва да бъде поета отговорността", коментира още Георги Стаменов.



Още по темата: общо новини по темата: 5
15.10.2016 »
06.10.2016 »
04.10.2016 »
04.10.2016 »
03.10.2016 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sled-signala-za-tormoz-nad-dete-Slagat-kameri-v-plovdivski-yasli-674066
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.