Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Македонецът Миленко ще бъде обявен за нежелан в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:02 / 01.10.2016Коментари ()4839
© БНТ
Македонецът Миленко Неделковски ще бъде обявен за нежелан в България. Това каза пред БНТ външният ни министър Даниел Митов. По думите му вандалският акт на македонеца е "пълно падение на човешката личност". 

България вече е направила постъпки пред правителството в Скопие да възстановим паметната плоча на загиналите български войници на връх Каймакчалан. 

Министър Митов определи провокацията на Миленко Неделковски като изключително грозна и е нормално цялото българско общество да реагира. 

Българското правителство веднага е реагирало, като сме поискали от властите в Скопие да се разграничат от този акт. Външният ни министър заяви, че инициативата за поставянето на плочата е на група български граждани, а не е акт на българското правителство, така че не може да се води спор около законността ѝ. 

"Но вандалският акт на въпросния човек е пълно падение на човешката личност. Затова ние вече сме направили постъпки пред правителството в Скопие да възстановим - този път чрез акт на българската държава, въпросната плоча и въпросният Миленко - аз лично съм задействал процедура за това да бъде включен в списъка с чужденците, нежелани на територията на Република България", каза Митов.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Makedonecut-Milenko-shte-bude-obyaven-za-nezhelan-v-Bulgariya-673373
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.