Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Борисов: Брюксел може да съдейства за изход от мигрантската криза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 14.09.2016Коментари ()2315
©
Брюксел може да съдейства за сближаване на позициите и за консолидиране на усилията на страните в Европа за намиране на изход от мигрантската криза. Това обяви министър-председателят на България Бойко Борисов снощи, след края на тристранната срещата между премиерите на Унгария и Сърбия - Виктор Орбан и Александър Вучич.

Орбан и Вучич са на посещение в страната ни за обмяна на мнения преди срещата на държавните и правителствените ръководители на държавите от ЕС в Братислава, на която темата за изход от мигрантската криза ще бъде сред основните в дискусии.

"Радвам се, че тази вечер проведохме среща с министър-председателите на Унгария и на Сърбия Виктор Орбан и Александър Вучич, защото кризата с мигрантите е проблем не само на ЕС и на неговите държави-членки, макар че там това се усеща най-силно. 

В сряда с унгарския премиер Орбан ще се запознаем лично с мерките по охрана на българските сухопътна и морска граници, които са и външни граници за ЕС. Без съвместните усилия на всички държави в ЕС няма да се намери общо и устойчиво решение на проблема.

Важно е ЕС да действа като едно цяло и затова трябва да се търси общо европейско решение за справяне с мигрантския поток. Страната ни ще приеме подкрепа за опазване на границата, но е важна и ролята на споразумението между ЕС и Турция за ограничаване на мигрантския поток към Европа. 

Обсъдихме с колегите предприетите от страната ни действия за гарантиране на сигурността и спокойствието по границите. Бяха отбелязани също голямата отговорност, която България носи предвид местоположението си, и добрите резултати от двустранното сътрудничество за спиране на нелегалните мигранти, резултат от активните отношения между българските и турските власти, както и взаимопомощта и съвместните действия, които българските органи на реда провеждат с колегите си от Сърбия, Република Македония и Гърция", коментира Борисов.


Още по темата: общо новини по темата: 903
07.06.2023 »
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
06.10.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/151 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Borisov-Bryuksel-mozhe-da-sudeistva-za-izhod-ot-migrantskata-kriza-669705
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.