Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивският съд не пожали Пайтака и бандата му
Автор: Васил Динев 09:33 / 09.09.2016Коментари ()4939
Районен съд Пловдив взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Тодор А., Темур Дж., Георги Хр. и Юлиян П. Те са обвинени в извършване на престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, т. 4 и т. 5 във вр. с чл. 194, ал. 1 от НК, като по отношение на обвиняемите Тодор А. и Георги Хр. е повдигнато обвинение за това, че са били помагачи за извършване на посоченото по-горе престъпление.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемите. Те са обвинени в извършване на тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до десет години.

Доказателствата по делото, събрани към настоящия момент, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършители на деянието, в което са обвинени.

Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрият и да извършат престъпление и ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка за неотклонение по отношение на всеки един от обвиняемите би могло да бъде направен опит за въздействие върху свидетелите, с оглед промяна на техните показания.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 3 дневен срок пред Окръжен съд Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskiyat-sud-ne-pozhali-Paitaka-i-bandata-mu-668631
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.