Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ето кой бизнесмен ще става почетен гражданин на Пловдив
Автор: Мариана Панчева 14:20 / 31.07.2016Коментари ()18774
© 24 часа
Димитър Георгиев (вдясно) заедно със сина си Атанас
Предложиха бизнесмена инж. Димитър Георгиев - собственик на "Розаимпекс", за почетен гражданин на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Званието се явява своеобразен подарък за 65-тата му годишнина, както и признание за всеотдайната меценатска и безкористна общественозначима дейност, се казва в предложението, изпратено до Общински съвет, което трябва да се гласува на сесия във вторник.

Георгиев има дългогодишен стаж в областта на парфюмерията и козметиката. През 1991 година създава "Розаимпекс" - един от водещите производители в областта на козметиката. 

През последните 20 години е спонсорирал множество културни събития в града, включително и международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът". За него Стефан Данаилов казва: "С убедената си и активна подкрепа на всяка стойностна инициатива в културната столица на България, той отдавна е получил заслужено признание на творците и гражданите на Пловдив."

През 2001 Димитър Георгиев е удостоен със звание "Меценат номер 1 на Пловдив", а през 2010 година печели голямата награда на Българския дарителски форум - Най-голям корпоративен дарител в категория Най-щедър дарител. Инж. Георгиев е и почетен консул на Украйна в България.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Eto-koi-biznesmen-shte-stava-pocheten-grazhdanin-na-Plovdiv-659702
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.